Mountainbikenetwerk Veluwe

Mountainbiken wordt steeds populairder op de Veluwe en dat is niet gek, want het gebied is daar uitermate geschikt voor! Op de Veluwe is er op dit moment geen netwerk van mountainbikeroutes te vinden, wel zijn er meerdere losse routes te vinden. Deze routes zijn veelal in samenwerking met mountainbikeverenigingen, vrijwilligers en de gemeente ontwikkeld. Als Routebureau Veluwe kijken we naar het verhogen van het niveau van mountainbikeroutes naar de ‘Veluwse standaard’. Dit het niveau dat we samen met de Veluwse gemeenten willen bereiken. Bij het ontwikkelen van deze standaard is niet alleen gekeken naar de beleving van de mountainbiker, ook wordt er gekeken bij de aanleg naar het effect op kwetsbare gebieden, de beleving van andere recreanten en inrichting van mogelijke startlocaties.

Mountainbikenetwerk Veluwe

Stijl en kwaliteitseisen van het Mountainbikenetwerk Veluwe

Als Routebureau Veluwe kijken we naar het verhogen van het niveau mountainbikeroutes vanuit onze opgestelde mountainbikevisie. In deze visie is er rekening gehouden met de kwetsbare gebieden, scheiding van overige recreanten en het creeëren van de mooiste beleving. Daarnaast  is het Routebureau Veluwe is er om de eenheid in het Mountainbikenetwerk te waarborgen.  Hierbij is niet alleen gekeken naar het gebruik van materialen, ook is er gekeken naar efficiëntie in het beheer en onderhoud. Zo hanteren wij zoveel mogelijk dezelfde manier van plaatsen zodat de buitendienst met zo min mogelijk materiaal op pad kan. Proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van dezelfde houten palen en hierop ook routenetwerken te combineren én zijn we zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording.  


Centrϕide levert in opdracht van de Gemeente Apeldoorn kennis en personeel aan het Routebureau Veluwe. Zo voorziet Centrϕide de regisseur, officemanager en zijn er dagelijks buitendienstmederwerkers op pad in het gebied. Meer over het Routebureau Veluwe? Kijk op routebureauveluwe.nl.


Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina