Wandeelroute 'Rondje Barneveld' officieel geopend

Eerste wandelroute binnen het nieuwe hybride keuzepuntensysteem

Met een wandeling naar een gloednieuw bankje langs de Esvelderbeek opende wethouder André van de Burgwal vanmiddag officieel het wandelrondje ‘Rondje Barneveld’. Hij deed dit in aanwezigheid van Marcel Westdijk (Routebureau Veluwe), Wilco de Jong van Go Barneveld en Carl Koetsier, voorzitter van Plaatselijk Belang Barneveld Centrum. Het bankje is gedoneerd door deze vereniging en gemaakt door Ons Bedrijf te Barneveld.

De route van Rondje Barneveld voert onder meer door een groene omgeving langs de randen van Barneveld, zoals bijvoorbeeld door de Esvelderbeekzone en het Oosterbos. Om het wandelen van het rondje zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er door de kern van Barneveld diverse routes gemarkeerd om het Rondje te bereiken en zelf te kunnen variëren in afstand en routes. Hierdoor zijn er naast het rondje zelf met een afstand van 26 kilometer, in totaal 44 km aan wandelroutes beschikbaar in en rond Barneveld.Vanaf de 3 stations zijn aftakkingen gerealiseerd zodat het ook voor bezoekers aan de gemeente makkelijk te bewandelen is.

Wandelen op ‘keuzepunten’

Het “Rondje Barneveld” is het eerste rondje dat is opgezet volgens het nieuwe hybride keuzepuntsysteem, ontwikkeld door het Routebureau Veluwe. Een keuzepuntsysteem knoopt rondwandelingen, routes met een eigen kleur, aan elkaar tot een netwerk. Dit keuzepuntensysteem wordt uiteindelijk op de gehele Veluwe uitgerold. De wandelaar kan de afzonderlijke wandelingen (per thema of kleur) beginnen bij zogenaamde startlocaties: bij alle Valleilijnstations van Barneveld en bij Landwinkel Vanelly aan de Achterveldseweg 26. Op deze vier locaties plaatst Routebureau Veluwe binnenkort informatiepanelen met alle routes en nummers. Zo kan de wandelaar de route van te voren met nummers uitzetten.

Mensen stimuleren meer te bewegen

Met het realiseren van het Rondje Barneveld wil de gemeente inwoners van Barneveld stimuleren meer te bewegen. Ten tijde van de realisatie van het Rondje is het Routebureau Veluwe, in opdracht van de gemeente, gestart met het verkennen van een wandelnetwerk voor de gehele gemeente, waarbij er ook rondjes rond de andere kernen worden gerealiseerd en wandelverbindingen ertussen. Wie de route online wil bekijken kan terecht op routesopdeveluwe.nl.Centrϕide werkt in opdracht van de Veluwe aan het programma Routebureau Veluwe. Meer informatie over het Routebureau Veluwe? Kijk op onze projectpagina of op routebureauveluwe.nl.  

Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina