Vernieuwd Rijssenseveld opgeleverd: Eerste stap in kwaliteitsimpuls recreatieve routenetwerken Rijssen-Holten

Rijssen - Afgelopen week werd de vernieuwde zandweg van het Rijssenseveld feestelijk geopend door wethouder Erik Wessels. Deze weg maakt deel uit van het fietsnetwerk van de gemeente en was eerder een bron van klachten vanwege de slechte staat. Met de oplevering van het vernieuwde Rijssenseveld wordt een belangrijke eerste stap gezet in een groot project om de recreatieve routenetwerken in de regio Rijssen-Holten te verbeteren.

Een noodzakelijke verbetering

Voorheen was het Rijssenseveld een zandweg vol kuilen. In de natte maanden veranderde de weg in een modderpoel, terwijl fietsers in de zomer te maken hadden met mul zand. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties, vooral voor fietsers met dunne banden, die vaak uitgleden. Deze problemen leidden tot veel klachten bij de gemeente, waarop het besluit werd genomen om het fietsnetwerk onder de loep te nemen. Op een aantal trajecten/locaties wordt een grondige vernieuwing toegepast/uitgevoerd.

Aannemer Brummelman heeft voor ons de uitvoering van de wegverbetering op zich genomen. Er is gekozen voor het aanbrengen van een laag ‘Achterhoeks padvast’, een mengsel van kwartsietsteen dat door zijn compacte structuur zorgt voor een stevige en stabiele ondergrond. Hierdoor is de weg nu het hele jaar door goed begaanbaar voor fietsers.

Kwaliteitsimpuls voor recreatieve netwerken

Het vernieuwde Rijssenseveld is het eerste onderdeel van een grootschalige kwaliteitsimpuls voor de recreatieve netwerken in Rijssen-Holten. Dit project, dat de komende drie jaar zal worden uitgevoerd, richt zich op de verbetering van wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbikepaden in de regio. Naast wegverbeteringen zoals bij het Rijssenseveld, worden ook themaroutes ontwikkeld, zoals de Smaakfietsroute, en worden er aanpassingen gedaan bij TIP- en TOP-locaties (Toeristisch Informatie Punt en Toeristisch Overstap Punt).

De gemeente heeft voor dit project een bedrag beschikbaar gesteld. Na een periode van 2,5 jaar van plannen en financiering regelen, is nu de uitvoeringsfase van start gegaan. Wethouder Wessels benadrukte tijdens de opening het belang van deze verbeteringen voor zowel bewoners als toeristen.

Vijf zandpaden aangepakt

Naast het Rijssenseveld worden de komende tijd nog vier andere zandwegen aangepakt: de Liezenweg, De Haspel, De Biesterij en Overveen. Per weg wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn om de paden duurzaam te verbeteren. Het uiteindelijke doel is om het routenetwerk weer op orde te krijgen en aantrekkelijker te maken voor diverse recreanten. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Routenetwerken Twente en andere partners.

Toekomstplannen

In de komende drie jaar zullen nog vele paden en routes volgen. Met deze kwaliteitsimpuls hoopt de gemeente niet alleen de veiligheid te verbeteren, maar ook de recreatieve beleving naar een hoger niveau te tillen. De opening van het Rijssenseveld markeert het begin van een veelomvattend traject waar bewoners en recreanten in de toekomst volop van zullen profiteren.


Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina