Nieuwe welkomborden in de gemeente Ermelo


De gemeente Ermelo als eerste Veluwse gemeente compleet voorzien van nieuwe welkomborden!


De gemeente Ermelo is de eerste Veluwse gemeente die al haar komborden of welkomborden vervangen heeft door nieuwe, Veluwse exemplaren. Dat werd op woensdag 9 maart gevierd toen wethouder Leo van der Velden en Veluwe op 1-programmamanager Dianne Nijland een van de borden officieel onthulden. Een mooie start van wat hopelijk een uitrol krijgt over de hele Veluwe, zodat er een kwaliteitsslag gemaakt kan worden met een eenduidige uitstraling en de verrommeling aan borden langzaam verdwijnt.

Een supermooie mijlpaal, nu alle oude welkomborden in Ermelo vervangen zijn door de nieuwe borden met een eenduidige Veluwse uitstraling. Inmiddels zijn ook onder andere gemeenten Renkum, Apeldoorn en Nunspeet druk bezig om de oude borden te kunnen vervangen door nieuwe.


Veluwse kwaliteit

In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld. Vervolgens werd opdracht verstrekt voor het ontwikkelen van de vormgeving. Voor de uiteindelijke totstandkoming hebben vele partijen met elkaar samengewerkt – geheel in de stijl van de netwerksamenwerking Veluwe op 1. Zo werd de uiteindelijke vormgeving afgestemd met die van bijvoorbeeld de bebording van paardrijd-, wandel- en mountainbikeroutes en met de andere Veluwse stijlelementen die bureau Urban Inclusive ontwikkelde en de bestaande Visit Veluwe-stijl.

 

Dianne en Leo van der Velden bij nieuw kombord liggend
Wethouder Leo van der Velden en Programmamanager Dianne Nijland bij het nieuwe bord


Routebureau Veluwe

De plaatsing van de borden gebeurt door het Routebureau Veluwe. Steeds meer krijgt de Veluwe een eenduidige uitstraling en dat brengt rust en straalt kwaliteit uit. Het routebureau verzorgt het hele traject: van bestelling tot – desgewenst – het beheer en onderhoud en het verwijderen en afvoeren van de oude borden. De welkomborden zijn de eerste borden die volledig zijn uitgewerkt. Dit jaar hoopt Veluwe op 1, in samenspraak met alle stakeholders, te komen tot de definitieve uitwerking van andere borden en stijlelementen.


Eenheid

De Veluwe is een uniek gebied met prachtige en waardevolle natuur, fraaie dorpen, gezellige steden en leuke attracties. Een gebied waar mensen graag en veel verblijven, maar dat straalt het gebied (nog) niet overal uit. Daarom is er een Veluwestijl voor recreatieve bebording in ontwikkeling; een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. De toepassing ervan is geen verplichting, maar een uitnodiging aan partijen om zich aan te sluiten en mee te doen. Het vervangen van alle komborden in Ermelo is een mooie mijlpaal. Hopelijk zullen er nog vele volgen!Centrϕide werkt in opdracht van de Veluwe aan het programma Routebureau Veluwe. Meer informatie over het Routebureau Veluwe? Kijk op onze projectpagina of op routebureauveluwe.nl.  


Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina