Kansenkaart Routenetwerken Gemeente Rijssen-Holten

De gemeente Rijssen-Holten heeft, door verschillende politieke keuzes, een uitdagende opdracht gekregen voor vitaliteit (sport), recreatie / toerisme en leefbaarheid. De inzet op elk van deze taakvelden ligt onder andere bij het ruime aanbod van routestructuren, sportelementen en meer beleving van hun eigen gemeente.

Centroide gaat hier een steentje aan bijdragen en heeft een opdracht gekregen voor het opmaken van een rapportage. Dit document omvat de antwoorden c.q. werkzaamheden die betrekking hebben op de uitvraag met als doel de Gemeente Rijssen-Holten een kwaliteitsimpuls te geven.

Als start van dit project zijn we begonnen met een groot onderzoek om allerlei soorten knelpunten, verbeteringen, wensen, inrichting van parkeerlocaties, aanleg van fietspaden, digitale verbeterpunten en alle routenetwerken duidelijk in beeld te krijgen. Dit leverde een rapportage op bestaande uit maar liefst 50 pagina’s. In dit rapport zijn de verschillende punten benoemd. Denk hierbij aan een verbetering van het FNW bij de Pelmolen in Rijssen, zodat er dichter langs dit belevingsobject gefietst kan worden. Of het aanpassen van de routes bij de Rijssensebossen en het aanleggen van een halfverhard pad, zodat dit een grote meerwaarde zal opleveren voor de beleving van het gebied, pleisterplaatsen en inbinding met een ontvangstlocatie, en nog veel meer!

Met goedkeuring van de raad en een akkoord op een samenwerking met Routenetwerken Twente en de gemeente, kunnen we dit project vervolgen van 2024 tot 2026! Nog meer goed nieuws? Door deze uitbesteding van Rijsen-Holten aan Centroide, hebben we de mogelijkheid gekregen om hetzelfde project toe te passen binnen verschillende gemeenten. Zo hebben we nu al de interesse gewekt van gemeente Voorst, Ede en Enschede. We kijken uit naar een mooi vervolg om de routenetwerken optimaal te verbeteren.

Ben jij de organisatie die ons kan gebruiken?

Neem dan gerust contact op om samen te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Naar onze contactpagina